↑ Terug naar Zingevende methodieken

Pagina afdrukken

Zingevende methodieken en uitgaven

een wereld van verschil

  • Een wereld van verschil

Een wereld van verschil (12-18 jarigen) is een map vol zingevende methodieken waarmee je meteen aan de slag kan. Er staan ook vieringen in, een staptocht over principes en idealen, een stiltemoment om te waken bij het vuur en bordspelen over kennismaatschappij en statussymbolen.

De werkvormen in de bundel zijn klaar voor gebruik. Je kunt ze ook aanpassen aan je eigen groepscultuur. Weet je niet direct hoe of waaraan? Je vindt begeleidingstips in de bundel zelf!

Bij elke werkvorm hebben we wat praktische informatie in een kader vermeld. Zo kun je, al bladerend door de bundel, snel de gepaste werkvorm selecteren. Er staat altijd bij voor welke leeftijdscategorie het spel bedoeld is. Verder vind je nog het aantal spelers dat minimaal of maximaal kan deelnemen (bijna alle methodieken zijn bruikbaar voor kleine groepen), de duur van de activiteit en het materiaal dat je nodig hebt. Het thema en de inleiding geven een eerste snelle blik op de dieperliggende doelstelling van de activiteit.

De papieren versie van ‘Een wereld van verschil’ is uitgeput. Je kan de gehele bundel downloaden op de website van het Netwerk voor pastoraal met jongeren.

 

  • Tussen-d’Oortjes: Tussend’Oortjes is een bundel 120 kant-en-klare wek,- tafel-, slot- en vergadermomentjes. Er is nu ook een Tussend’Oortjes II met momentjes voor op kamp of klasdagen. Te koop in De Banier.
  • Neerslag: Een gevoelig boek om mee aan de slag te gaan en in te verdwalen. Het nieuwste (Chiro)boek vol met verhalen, anekdotes, doordenkertjes, enz. over de Chiro. Maar daar waar ‘Chiro’ staat, kan even goed ‘onze groep’ of ‘ons team’ staan. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden in buurten, op scholen, in vieringen van andere verenigingen, … Te koop in De Banier.
  • Het Baggerboek: Baggeren? Ja, daarvoor is dat boek gemaakt. Om met je ploeg of klas even stil te vallen, om dieper te graven of om gewoon ontroerd te zijn als je bladerend, baggerend in het boek iets van jezelf herkent. Het is een boek vol inspiratie voor bezinnende momenten. Te koop in De Banier.
  • Door het zure heen. Werkmap over verlies en rouw: met het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren – een samenwerkingsverband van verschillende jeugdbewegingen en jeugdwerkorganisaties – maakten we een werkmap over het thema ‘verlies en rouw’. Je vindt in die map volledig uitgewerkte werkvormen, telkens opgesplitst in verschillende leeftijdscategorieën. Te koop in De Banier.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=984