↑ Terug naar Jongerenspelen

Pagina afdrukken

Beter Beschermd!

 

Tijdens ‘Beter Beschermd!’ ondervinden de spelers aan den lijve hoe het is om te overleven met een inkomen onder de armoedegrens en hoe moeilijk het is om te krijgen waar je recht op hebt. Ze makenbeter beschermd verkleind kennis met de gaten in de paraplu van de sociale bescherming in ons land.

 

Door te scoren tijdens actieve spelen kunnen de deelnemers structurele oplossingen kiezen: een transparant regelsysteem, automatische toekenning van enkele sociale tegemoetkomingen en het optrekken van de minimumvervangingsinkomens en -uitkeringen.  Zo zorgen ze ervoor dat niemand binnen hun ploeg een armoederisico loopt en dat iedereen gelukkiger wordt. Want dat blijkt in het huidige systeem niet gemakkelijk als je ontslagen wordt of wanneer je plots ‘de prijs van de liefde’ moet betalen als je gaat samenwonen.

 

Tijdens de actieve groepsspelen en individuele opdrachtjes verdienen de spelers puzzelstukken en kiezen ze welke voordelen ze inzetten om hun groepsgenoten zo goed mogelijk te beschermen tegen onverwachte dingen. Een ideaal spel om het tijdens een actieve Chironamiddag eens te hebben over ‘net dat tikkeltje meer’.

 

Deze kant-en-klare spelbrochure bevat een uitgebreide speluitleg, kleurrijke rechtenpuzzels en parameterfiches. Het spel is gemaakt voor tito’s, keti’s en aspi’s en voor groepen van 6 tot 30 spelers. Beter beschermd! is een spel van Spoor ZeS op basis van de campagne ‘Sociale (onder)bescherming’ van Welzijnszorg.

 

Chirogroepen kunnen gratifoto testspels een versie van dit spel bestellen via dit invulformulier of telefonisch op 03 202 24 70 (vraag naar Spoor ZeS). Je krijgt het dan binnen de 2 weken toegestuurd.

Niet-Chirogroepen kunnen het spel bestellen via de spoorzes@chiro.be en betalen  € 6 per spel. Scholen die in grote hoeveelheid bestellen kunnen korting krijgen.

 

Hier kan je een spelbord downloaden dat je kan kopieren of projecteren om het spel extra kleur te geven.

 

Meer weten of opmerkingen? jongerenspel@chiro.be

Het scorebord dat hoort bij het spel kan je hier downloaden en afdrukken of overnemen.

Scorebord jongerenspel 'Beter Beschermd'
4.5 MiB
962 Downloads
Details...

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=953