↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

De bende van de hak

‘De bende van de hak‘ is het solidarteitsproject voor de lagereschool bij de Broederlijk Delen-campagne van 2013: ‘Geef Molly een kans … en stop de honger!’

Bekijk zeker ook de downloads en webquest die bij dit project horen.

Met deze powerpoint stel je het project zonder probleem voor aan je collega’s.

Alles op een rijtje:

Handleiding ‘De bende van de hak’
Het verhaal van Daniel brengt het campagnethema van Broederlijk Delen op een speelse en belevende manier in de klas. Het project is vakoverschrijdend opgevat: wereldoriëntatie, muzische vorming en godsdienst … het zit er allemaal in. De handleiding bevat een lestraject van vijf weken, maar ze is ook bruikbaar voor kortere trajecten van één of meer lessen.

€ 5

Werkmateriaal voor de leerlingen

Dit jaar werkten we twee verschillende werkboekjes uit, eentje voor het 2de en 3de leerjaar en eentje  voor het 4de, 5de en 6de leerjaar.

Het werkboekje is in kleur gedrukt. Het staat boordevol mooie foto’s en opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.

Het werkmateriaal voor de leerlingen kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent- vanaf 100 ex. 75 cent).

Themalied ‘Hier is de de bende van de hak’ en kort liedje ‘Samen’

Bij het project horen twee liedjes, het themalied ‘Hier is de bende van hak’ en het korte liedje ‘Samen’. Elke week wordt in de klas een nieuwe strofe aangeleerd.

Je vindt beide liedjes terug op de campagnedvd van Broederlijk Delen. Op deze dvd vind je ook het Karrewietverslag over het bezoek aan Oeganda van Kristien Maes en een filmportret van Daniel.

€ 10

Alle materialen kan je bestellen via mijn.broederlijkdelen.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=719