↑ Terug naar Jongerenspelen

Pagina afdrukken

Over en oud?!

Over en out, game over, verloren!  Is het ‘over en out’ als je een oudere in armoede bent?  Wat betekent het om als oudere in armoede te leven?  Seniorenarmoede is meer dan weinig geld hebben of in een klein huis wonen.  Het is ook eenzaam zijn, niet kunnen deelnemen aan de samenleving en afhankelijk zijn.  Tijdens het spel ‘Over en oud!?’ helpen we Jeanine, Roberto, Anna, Rufina, Guust en André om nieuwe levensdoelen na te streven door hun verschillende levensfasen te herbeleven.  Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje.  Soms loert er pech om de hoek.  Lukt het ons om die ouderen uit de armoede te halen en hen een mooie oude dag te bieden?

‘Over en oud!?’ is een actief spel waarbij de spelers ontdekken wat een leven in armoede voor ouderen betekent.  Ze ontdekken dat het verleden een grote impact heeft op de toekomst.  ‘Over en Oud!?’ biedt leer- en spelplezier aan voor 12- tot 18-jarigen in een groep van 6 tot 36 spelers.  Het is gemaakt op maat van jeugdbewegingen , maar met enkele aanpassingen is het ook bruikbaar op school, in de klas of in de parochie.

Een uitgave van Spoor ZeS in samenwerking met Welzijnszorg voor de vastencampagne 2012 ‘Armoede verjaart niet’.

Over en Oud?! op school

Dit spel is absoluut inzetbaar binnen de schoolmuren zowel op een dag als in één lesuur. Alle info vind je in de brochure bij het hoofdstuk: Over en Oud?! op school. We ontwikkelden ook speciale nabesprekingsmethodiek speciaal voor in de klas.

  • Over en Oud?! past binnen de vakoverschrijdende eindtermen voor het secundair onderwijs. Je vindt ze hier. Lees meer…
  • Daarnaast maakten we ook een nabesprekingsmethodiek speciaal voor in de klas. Lees meer…

 

Het spel kost € 6. Scholen die een grote hoeveelheid bestellen, kunnen korting krijgen.

Meer info: spoorzes@chiro.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=515