↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Jong zkt Oud

‘Jong zkt oud’ is een speelse en belevende vertaling van de campagne ‘Armoede verjaart niet’ voor de lagere school.  De rode draad is ook dit jaar weer het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes.  We ontmoeten ook Rosa en Kamiel, de oma en opa van Robby.  Of is er meer aan de hand?

Extra’s bij het project vind je hier. Lees meer…

Met ‘Jong zkt oud’ breng je de campagne van Welzijnszorg over ouderen in armoede op kindermaat in de klas.  Het pakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, een leerlingenboekje in kleur en een cd met een fijn themalied. Daarnaast kan je ook de prentenset kopen en een Robbypop. Hieronder kan je een paar van de materialen inkijken.

Alles op een rijtje:

1. Handleiding ‘Jong zoekt Oud’. De basis van het project: een spannend verhaal dat loopt over het hele project, kant-en-klaar uitgewerkte lesmomenten rond een verscheidenheid aan thema’s, tekeningen, werkbladen voor de leerlingen, gespreksmethodieken, … De handleiding kost 5 euro – De extra’s bij het project vind je hier. Lees meer…

 

2. Leerlingenboekje ‘Jong zkt Oud’. Een aantrekkelijk boekje in kleurendruk voor elke leerling met verschillende opdrachten die naadloos aansluiten met wat er in het verhaal en de lesmomenten aan bod komt. Muzische tips, achtergrondinfo en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal kost 1 euro. Vanaf 10 ex. 0,90 euro; vanaf 100 ex. 0,75 euro

3. CD ‘Jong zkt Oud’. Op dit schijfje staat het themalied, het kleine liedje en de tekeningen van Klaas Verplancke.  De cd kost 8 euro.

4. Prentenset Robby. Ook dit jaar hebben we vijf vertelplaten voor kleuters en de eerste graad (A3-illustraties in kleur) als aanvulling op de handleiding.  Die vertelplaten sluiten aan bij het Robby-verhaal.  De lessuggesties voor het kleuteronderwijs werden wel los van de verhaallijn samengesteld.  Iedere suggestie zet één vertelplaat centraal.  Voor elke week zijn er verschillende activiteiten voorbereid.

De extra downloads bij het project vind je hier. Lees meer…

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=461