↑ Terug naar Basisonderwijs

Pagina afdrukken

Zingevende methodieken

  • Een wereld van verschil

Krachtige, eigentijdse bezinningsmomenten voor kinderen, toffe namiddagactiviteiten met nét dat kleine extraatje, eigentijdse vieringen voor de start van het schooljaar, actieve spelen, een avondritueel, een interactieve bezinning tijdens de kerstperiode, enz. 52 in totaal: voor elke week van het jaar eentje! Alle zingevingsmomenten zijn volledig uitgewerkt en klaar voor gebruik.

 

De papieren versie van ‘Een wereld van verschil’ is uitgeput. Je kan de gehele bundel downloaden op de website van het Netwerk voor pastoraal met jongeren.

 

 

  • Tussen-d’Oortjes: Tussend’Oortjes is een bundel 120 kant-en-klare wek,- tafel-, slot- en vergadermomentjes. Er is nu ook een Tussend’Oortjes II met momentjes voor op kamp of klasdagen. Te koop in De Banier.
  • Neerslag: Een gevoelig boek om mee aan de slag te gaan en in te verdwalen. Het nieuwste boek vol met verhalen, anekdotes, doordenkertjes, enz. over de Chiro. Maar daar waar ‘Chiro’ staat, kan even goed ‘onze groep’ of ‘ons team’ staan. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden in buurten, op scholen, in vieringen van andere verenigingen, … Te koop in De Banier.
  • Het Baggerboek: Baggeren? Ja, daarvoor is dat boek gemaakt. Om met je ploeg of klas even stil te vallen, om dieper te graven of om gewoon ontroerd te zijn als je bladerend, baggerend in het boek iets van jezelf herkent. Het is een boek vol inspiratie voor bezinnende momenten. Te koop in De Banier.
  • Door het zure heen. Werkmap over verlies en rouw: met het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren – een samenwerkingsverband van verschillende jeugdbewegingen en jeugdwerkorganisaties – maakten we een werkmap over het thema ‘verlies en rouw’. Je vindt in die map volledig uitgewerkte werkvormen, telkens opgesplitst in verschillende leeftijdscategorieën. Te koop in De Banier.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=322