↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Samen Solidair!

Om een samenleving zonder armoede waar te maken, hebben we iedereen nodig. Moeten we solidair zijn met elkaar. In het nieuwste solidariteitsproject worden Robby en zijn vriendjes uitgedaagd om solidair te zijn.

De klas van Robby verzamelt speelgoed voor het nieuwe buurthuis. Robby zwijgt. Hij heeft wel een beetje speelgoed waar hij niet meer mee speelt, maar zijn kleine broer Jordy heeft er nog wel plezier mee. Robby ontdekt dat er ook andere manieren zijn om solidair te zijn.

‘Samen solidair!’ is een speelse en belevende vertaling van de campagne van Samen Tegen Armoede voor de basisschool. Vertrek van het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes en breng zo de campagne op kindermaat in je klas.

Het solidariteitsproject ‘Samen solidair!’ bevat een handleiding voor de leerkracht, met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, afsluiters en leuke weetjes, een werkboekje met extra opdrachten voor de leerlingen en een cd met het themalied. Een echte meezinger!

Materiaal basisonderwijs

De handleiding voor de leerkracht

Daarin vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Het werkmateriaal voor de leerlingen

Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra’s.

We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede en derde leerjaar) en voor de bovenbouw (vierde, vijfde, zesde leerjaar).

Cd ‘Samen solidair!’

Op de cd staat het lied, zowel in een ingezongen als in een instrumentale versie, om het aanleren in de klas te ondersteunen. Stop je het schijfje in je computer, dan vind je er nog heel wat extra’s op om zelf (in kleur) af te drukken en te gebruiken in de klas!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1719