↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Trek?!

Klik op de cover om in te kijken

Trek?!  Heb je er zin in? Trek met ons mee! Alex en Oscar dromen van een andere wereld. Ze dagen ons uit om samen met hen kleur te brengen in hun wereld. De rode draad nemen we dit jaar erg letterlijk: het is een stevig touw van onderlinge verbondenheid waarmee we de boel in gang trekken. Go! 

  • De extra’s bij Trek?! waarnaar verwezen wordt in de handleiding vind je hier.
  • Doe mee aan de wedstrijd die we organiseren en win gratis solidariteitsmateriaal volgende keer!
  • Trek?! inkijken? Dat kan! Klik op de cover.

 

 

Wat is Trek?! 

1. Het is een speels, belevend en vakoverschrijdend project dat je leerlingen meeneemt in de leefwereld van kinderen in Ecuador.

2. Er zijn kant-en-klare lesmethodieken om gedurende een twee à drietal uur per week (of meer) een boeiend solidariteitsproject uit te werken op maat van je klas.

3. Er is een spannend verhaal waarin Alex, een Ecuadoriaanse jongen van elf, centraal staat.

4. Met dit project stimuleer je de leerlingen in hun groei een open kijk te ontwikkelen op de grote wereld rond hen. 

5. Maar bovenal, is Trek?! een tof en kleurrijk project waarmee je een pak leuke, onvergetelijke momenten beleeft met je klas, ondergedompeld in de Ecuadoriaanse cultuur.

Het materiaal

* Handleiding voor de leerkracht. De basis van het project: een spannend verhaal dat loopt over het hele project, kant-en-klaar uitgewerkte lesmomenten rond een verscheidenheid aan thema’s, tekeningen, foto’s, werkbladen voor de leerlingen, gespreksmethodieken, … (De handleiding kost 5 euro) Inkijken

* Werkmateriaal voor de leerlingen. Een aantrekkelijk boekje in kleurendruk voor elke leerling met verschillende opdrachten die naadloos aansluiten met wat er in het verhaal en de lesmomenten aan bod komt. Knutsel- en kooktips, achtergrondinfo en foto’s maken het geheel af. (Het werkmateriaal kost 1 euro. Vanaf 10 ex. 0,90 euro; vanaf 100 ex. 0,75 euro) 

* CD. Op dit schijfje staat het themalied (gezongen samen met Axl Peleman) en een mooie, uitgebreide selectie foto’s die een treffend en juist beeld geven van het leven in Ecuador.  (De cd kost 8 euro).

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=168