↑ Terug naar Jongerenspelen

Pagina afdrukken

Wat je toekom(s)t!

‘Wat je toekom(s)t!’ laat deelnemers kennis maken met de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (ook wel gekend als de SDG’s of Sustainable Development Goals). Het spelterrein wordt omgevormd tot een levensgroot spelbord. De deelnemers strijden om het grootste aantal SDG’s te verzamelen en komen zo meer over die doelstellingen te weten. Ze denken na over concrete acties die ze als jeugdbeweging of (klas) groep kunnen doen om samen aan die doelstellingen te werken.

Speel het spel in een groep van 6 tot 25 deelnemers tussen 12 en 18 jaar. Het duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van de groep.

Het werd gemaakt voor jeugdbewegingen, maar kan ook op school gespeeld worden: tijdens een mondiale dag, een bezinningsmoment of een studiedag in het secundair onderwijs. Maak er een kleine spelbordvariant van waarbij je tussen de rondes door quizvragen kan stellen of kleine opdrachtjes kan laten uitvoeren om extra acties te verdienen. Pas de acties aan aan jullie (schoolse) leefomgeving.

Het jongerenspel ‘Wat je toekom(s)t!’ is verkrijgbaar voor € 6. Je bestelt het op de website van Broederlijk Delen.

Voor Chirogroepen is het spel gratis. Zij kunnen het aanvragen via het bestelformulier van Spoor ZeS.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1638