↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Que huevos!*

* Betekent ‘Wat moedig!’ in Guatemala

Sharon, een meisje van 10, neemt jou en je leerlingen mee naar Guatemala. Maak kennis met haar dorp en vriendjes en ontdek hoe moedig ze is in haar strijd tegen de ongelijke grondverdeling.

Que huevos!’ is een speels, vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs. Het vertaalt de campagne van Broederlijk Delen op een leuke, belevende manier naar de klas. Het solidariteitsproject ‘Que huevos!‘ bevat een handleiding voor de leerkracht, met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, stilvalmomentjes en leuke weetjes, een werkboekje met opdrachten voor de leerlingen en het themalied. Een echte meezinger!

Materiaal

Handleiding

Centraal in dit project staat het verhaal van Sharon.  Lees de droe onderdelen van het verhaal voor en ga daarna aan de slag met het thema.  Je kunt hiervoor telkens kiezen tussen een korte en een lange methodiek.  Elk thema eindigt met een leuke afsluiter.

De handleiding kost € 5.

Werkmateriaal leerlingen

 Een aantrekkelijk werkboekje in kleur.  In het boekje staan opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.  Knutseltips en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal  kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent – vanaf 60 ex. 75 cent). Er is een werkboekje voor  het 2e, 3e en 4e leerjaar, en eentje  voor het 5e en 6e leerjaar.

Themalied

De videoclip van het bijbehorende themalied vind je op de campagne-dvd en op youtube.com/broederlijkdelen. Het liedje (gezongen en instrumentale versie) en de partituur zijn ook beschikbaar als download.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1624