↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

In de buitenbaan

Robby zit met drie anderen van zijn klas bij een van de computers. Ze moeten vragen beantwoorden over een dier uit een ver land. Robby begint met zoeken. Het lukt hem niet zo goed. Jeroen duwt hem weg van het toetsenbord. ‘Laat mij maar, dat gaat sneller’, zegt hij.

Robby wordt een beetje boos. Het is waar, hij kan het niet zo snel. Maar hij heeft thuis geen eigen laptop of tablet om te oefenen. Hij wil graag meedoen, maar het lijkt soms wel alsof hij vanaf het begin al achterop hinkt. Alsof hij moet hardlopen met een gewicht van drie kilogram in elke schoen, terwijl de anderen gewone schoenen dragen. Het voelt niet eerlijk.

‘In de buitenbaan’ is een speelse en belevende vertaling van Samen Tegen Armoede voor de basisschool. Vertrek van het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes en breng zo de campagne op kindermaat in je klas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lager onderwijs

‘In de buitenbaan’ bevat een handleiding voor de leerkracht, met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, afsluiters en leuke weetjes, een werkboekje met extra opdrachten voor de leerlingen en het themalied.  Een echte meezinger!

 

Kleuteronderwijs

De kleuters werken ook drie weken met Robby.  In de handleiding voor leerkrachten voorzien we hiervoor per week aangepaste methodieken.  Je kan in de kleuterklas zeker gebruikmaken van enkele andere educatieve materialen van Robby: de prentenset die bij deze campagne hoort en de Robbypop, die alles wat meer tot leven brengt.  De prentenboeken ‘Een dag met Robby’ en ‘Robby en zijn vrienden’ kan je ook gebruiken.  Die boeken hebben bijbehorende verwerkingsbrochures die je kan downloaden op samentegenarmoede.be.

 

Materiaal

De handleiding voor de leerkracht
(€ 5)
Hierin vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

 

Het werkmateriaal voor de leerlingen
(Het werkmateriaal voor de leerlingen kost € 1 per exemplaar.  Vanaf 10 exemplaren is dat 90 cent en vanaf 100 exemplaren 75 cent.)
Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra’s.
We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede en derde leerjaar) en voor de bovenbouw (vierde, vijfde, zesde leerjaar).

 

Cd ‘In de buitenbaan’ 
(€ 8)
Op de cd staat het lied, zowel in een ingezongen als in een instrumentale versie, om het aanleren in de klas te ondersteunen.  Stop je het schijfje in je computer, dan vind je er nog heel wat extra’s op om zelf (in kleur) af te drukken en te gebruiken in de klas!

 

Bestellen

Wil je materiaal bestellen voor of tijdens de campagne? Bestel via de webshop van Samen Tegen Armoede.

Wil je materiaal bestellen na de campagne? Wil je meewerken aan een volgende campagne of wil je opmerkingen doorgeven? Mail naar spoorzes[at]chiro.be.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1596