↑ Terug naar Jongerenspelen

Pagina afdrukken

De Uit-vlucht (geen ontsnappen aan)

We hebben allemaal wel een uitvlucht om niet te vaak stil te staan bij het voedsel dat we in onze mond stoppen. Tot nu. Met het jongerenspel De Uit-vlucht is er geen ontsnappen aan!

De deelnemers van het spel zitten opgesloten in een ruimte. Door middel van opdrachten, tips, puzzels, codes en aanwijzingen proberen ze de figuurlijke sleutel om uit de afgesloten ruimte te kunnen ontsnappen te bemachtigen. Gedurende het spel komen ze meer te weten over het huidige voedselsysteem en welke alternatieven er bestaan. Ook staan ze af en toe stil bij hun eigen impact op dat systeem. Hoe snel ontsnapt jouw groep uit het lokaal?

Speel het spel in een groep van meer dan 6 deelnemers vanaf 14 jaar. Dit spel duur ongeveer 3 uur, maar de
duurtijd is afhankelijk van meerdere factoren (aantal deelnemers, leeftijd …). Het werd gemaakt voor jeugdbewegingen, maar kan ook op school worden gespeeld.

Het drie uur durende spel voor zes tot dertig 14- tot 18-jarigen werd oorspronkelijk gemaakt met het oog op een Chironamiddag en als ploegbevorderende activiteit voor leiding en kookploegen. Maar je kan het spel ook gebruiken op school: tijdens een mondiale dag, een bezinningsmoment of een studiedag in het secundair onderwijs. Je kunt het ook in stukken tijdens verschillende lesmomenten spelen.

 

Het spel is spijtig genoeg uitverkocht. Je kan het downloaden op de spelendatabank

 

Dit jaar maakten Spoor ZeS en Broederlijk Delen geen spel over de campagne, maar focusten we op duurzaam voedsel. Want ook onze levensstijl, onze manier van leven heeft een impact op het Zuiden. Wil je meer te weten komen over duurzaam voedsel? Neem een kijkje op de website van Foodwise!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1530