↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Olyoota*

*is ‘Hoe gaat het?’ in het Rutooro

 

Allan, de 13-jarige zoon van Grace, neemt jou en je leerlingen mee naar Oeganda. Maak kennis met zijn dorp en vriendjes. Ontdek hoe hij samen met zijn broers mama Grace helpt zodat hun gezin voldoende én gevarieerd voedsel te eten heeft.

Olyoota is een vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs dat het campagnethema en -land op een
speelse en belevende manier in de klas brengt. Het bevat aanknopingspunten met de lessen godsdienst, wereldoriëntatie, taal en muzische vorming. Olyoota bestaat uit een handleiding voor de leerkracht (met een spannend verhaal, kant-en-klare methodieken, aflsuiters, leuke tips en weetjes), een werkboekje
voor de leerlingen en het themalied.

 

 

Materiaal

Handleiding: Centraal in dit project staat het verhaal van Allan.  Lees de vier onderdelen van het verhaal voor en ga daarna aan de slag met het thema.  Je kunt hiervoor telkens kiezen tussen een korte en een lange methodiek.  Elk thema eindigt met een leuke afsluiter. De handleiding kost € 5.

Werkmateriaal leerlingen: Een aantrekkelijk werkboekje in kleur.  In het boekje staan opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.  Knutseltips en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal  kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent – vanaf 60 ex. 75 cent). Er is een werkboekje voor  het 2e, 3e en 4e leerjaar, en eentje  voor het 5e en 6e leerjaar.

 

Themalied: De videoclip van bijhorend themalied vind je op de campagne-dvd en op www.youtube.com/broederlijkdelen. Liedje (gezongen en instrumentale versie) en partituur zijn ook beschikbaar als download.

 

Downloads en links: De verschillende downloads en links waar in de handleiding naar wordt verwezen vind je hieronder.

 

Materiaal bestellen? Dat doe je via de webshop van Broederlijk Delen.
Daar vind je ook de campagne-dvd, de fotoset ‘Conrad in Oeganda’, campagnefoto’s, bouwstenen om te vieren in het basisonderwijs en een Powerpointpresentatie met campagneverhaal op maat van kinderen.

 

Wil je meewerken aan een volgende campagne of wil je opmerkingen doorgeven? Mail naar spoorzes[at]chiro.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1523