↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Pingping

Het is bijna de jaarlijkse fietsuitstap op school.  Robby kan dan eindelijk naar school gaan met de fiets waarvoor hij zolang gespaard heeft.  Maar het loopt mis en de fiets is helemaal stuk.  Er schieten geen centen meer over om de fiets te laten herstellen door de fietsenmaker.  Samen met de juf en mama’s, papa’s, oma’s en opa’s gaat de klas aan de slag om een grote ‘repair’-dag te organiseren.  Zal Robby’s fiets hersteld geraken?
‘Pingping’ is een speelse en belevende vertaling van de campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ voor de basisschool.  Vertrek van het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes en breng zo de campagne van Samen Tegen Armoede op kindermaat in je klas.

Pingping 2 handleiding

Pingping 3 onderbouw Pingping 4 bovenbouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lager onderwijs
‘Pingping’ bevat een handleiding voor de leerkracht, met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, afsluiters en leuke weetjes, een werkboekje met extra opdrachten voor de leerlingen en het themalied.  Een echte meezinger!

Kleuteronderwijs
Ook de kleuters werken drie weken met Robby.  In de handleiding voor leerkrachten voorzien we hiervoor per week aangepaste methodieken.  Je kunt in de kleuterklas zeker gebruik maken van enkele andere educatieve materialen van Robby: de prentenset die bij deze campagne hoort en de Robbypop, die alles wat meer tot leven brengt.  De prentenboeken ‘Een dag met Robby’ en ‘Robby en zijn vrienden’ kun je ook gebruiken.  Die boeken hebben bijbehorende verwerkingsbrochures die je kunt downloaden op samentegenarmoede.be.

 

Materialen
De handleiding voor de leerkracht 
(€ 5)
Hierin vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Het werkmateriaal voor de leerlingen
(Het werkmateriaal voor de leerlingen kost € 1 per exemplaar.  Vanaf 10 exemplaren is dat 90 cent en vanaf 100 exemplaren 75 cent.)
Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, extra’s enz.
We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede en derde leerjaar), en een boekje voor de bovenbouw (vierde, vijfde, zesde leerjaar).

Cd ‘Pingping’
(€ 8)
Op de cd staat het lied, zowel in een ingezongen als in een instrumentale versie, om het aanleren in de klas te ondersteunen.  Stop je het schijfje in je computer, dan vind je er nog heel wat extra’s op om zelf (in kleur) af te drukken en te gebruiken in de klas!

Bestellen
Wil je materiaal bestellen? Of wil je meewerken aan een volgende campagne of wil je opmerkingen doorgeven? Mail naar spoorzes[at]chiro.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1480