↑ Terug naar Jongerenspelen

Pagina afdrukken

Dump-It-Up

dump-it-upStrijd met je ploeg tegen je eigen afvalberg en probeer de andere ploegen te boycotten in hun re-, up- en precyclingactiviteiten. Vecht voor het grootste aantal “verga-jaren” zodat je op het einde van het spel het afval op je afvalberg kan laten vergaan.

Met het actieve spel Dump-It-Up, maken de deelnemers kennis met termen als re-, up- en precyclen en ontdekken ze het wereldwijde verhaal achter grondstoffen. Terwijl ze zich een weg banen door het afval, tegenslagen proberen overwinnen of kansen met beide handen aannemen, zien de deelnemers in dat door bepaalde keuzes te maken de afvalberg kan verkleinen.

 

Dump-It-Up is een drie uur durend spel voor 12- tot 18-jarigen, voor een groep van zes tot dertig deelnemers. De bundel bevat de speluitleg, opdrachten en spelkaarten. In de spelbundel staan tips om het spel in kleinere groepen of in de klas te spelen.

 

Geen tijd om een achte afvalberg te verzamelen? Dan kan je afvalkaartjes downloaden en afdrukken.
Ook het spelbord en verga-jaren kan je downloaden en afdrukken.

 

Niet-Chirogroepen kunnen het jongerenspel Dump-It-Up bestellen op de webshop van Broederlijk Delen. Het spel kost 6 euro.

 

 

Zin om mee een spel in elkaar te boksen? We doen dat met een groepje vrijwilligers op 5 vergaderingen. Laat het ons weten!

Het spel werd opgestuurd naar alle keti-leiding of de contactpersoon van de Chiro. Is het spel niet tot bij jouw Chirogroep gekomen? Laat het ons weten!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1434