↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Mani ni Taba

*’Mani ni Taba’ betekent ‘allemaal samen’ of ‘iedereen mee’ in het Mooré.

 

handleiding-lagere-school

Rainata, een meisje van twaalf, neemt jou en je leerlingen mee naar Burkina Faso. Maak kennis met haar dorp en vriendjes en ga mee op zoek naar Abbas, haar neefje dat zoek is.

Mani ni Taba is een vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs dat het campagnethema van Broederlijk Delen op een speelse en belevende manier in de klas brengt. Het bevat aanknopingspunten met de lessen godsdienst, wereldoriëntatie, taal en muzische vorming.

Mani ni Taba bestaat uit een lestraject van vier weken, maar is ook bruikbaar voor kortere trajecten van één of meerdere lessen. Inclusief handleiding voor de leerkracht (met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, stilvalmomentjes en leuke weetjes), een werkboekje met opdrachten voor de leerlingen en het themalied.

 

 

 

Materiaal

Handleiding: Centraal in dit project staat het verhaal van Rainata.  Lees er elke week een deel van voor en ga daarna aan de slag met je leerlingen.  Je kunt hiervoor telkens kiezen tussen een korte en een lange methodiek.  Elke week eindigt met een stilvalmoment. De handleiding kost € 5.

leerlingenmateriaal-vasten2017_bovenbouw_1-1leerlingenmateriaal-vasten2017_onderbouw_1-1

Op zoek naar het spelbord in kleur voor de methodiek in week 3? Dat kan je hier vinden.

Werkmateriaal leerlingen: Een aantrekkelijk werkboekje in kleur.  In het boekje staan opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.  Knutseltips en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal  kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent – vanaf 60 ex. 75 cent). Er is een werkboekje voor  het 2e, 3e en 4e leerjaar, en eentje  voor het 5e en 6e leerjaar.

 

Themalied: De videoclip van bijhorend themalied vind je op de campagne-dvd en op www.youtube.com/broederlijkdelen. Liedje (gezongen en instrumentale versie) en partituur zijn ook beschikbaar als download.

 

Materiaal bestellen? Wil je meewerken aan een volgende campagne of wil je opmerkingen doorgeven? Mail naar spoorzes[at]chiro.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1428