↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Kitek Kiwe

Cover lagereschoolproject kleinJennifer, een meisje van twaalf, neemt jou en je leerlingen mee naar Colombia. Maak kennis met haar dorp en vriendjes en ontdek hoe ze voor haar rechten opkomt. Zal ze erin slagen om de grond waar ze leeft te beschermen?

 

Kitek Kiwe (letterlijk: bloeiende aarde) is een speels, vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs en vertaalt de campagne van Broederlijk Delen op een leuke, belevende manier naar de klas.

 

Kitek Kiwe bevat een handleiding voor de leerkracht, met een spannend verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, stilvalmomentjes en leuke weetjes, een werkboekje met opdrachten voor de leerlingen en het themalied. Een echte meezinger!

 

Materiaal

Handleiding: Centraal in dit project staat het verhaal van Jennifer.  Lees er elke week een deel van voor en ga daarna aan de slag met je leerlingen.  Je kunt hiervoor telkens kiezen tussen een korte en een lange methodiek.  Elke week eindigt met een stilvalmoment. De handleiding kost € 5.

 

Cover leerlingenboekje 1 klein

Cover leerlingenboekje 2 kleinWerkmateriaal leerlingen: Een aantrekkelijk werkboekje in kleur.  In het boekje staan opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.  Knutseltips en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal  kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent – vanaf 60 ex. 75 cent).

Themalied: Je kunt het themalied ‘Mucho’ gratis downloaden (zie link onderaan deze pagina).  Elk deel van het verhaal werd in een strofe verwerkt, je kunt je leerlingen dus elke week een stukje aanleren.  Op de campagne-dvd vind je de videoclip van het lied, met ondertitels om mee te zingen.

 

Zin in een spel over dit thema? Kijk eens in de Dubbelpunt van maart 2016.

 

Materiaal bestellen, meewerken aan een volgende campagne of opmerkingen? Mail naar spoorzes[at]chiro.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1280