↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Krijg wat je toekom(s)t

cover handleiding LSP verkleind‘Krijg wat je toekom(s)t’  is een lessenpakket dat de campagne ‘Een toekomst zonder armoede’ van Welzijnszorg op een speelse en creatieve manier naar de klas brengt.

Een toekomst zonder armoede.  Iedereen droomt ervan.  Toch heeft niet iedereen dat vooruitzicht.  Vele mensen vallen uit de boot: zij ontsnappen moeilijk uit een leven in armoede en hebben een toekomst vol zorgen.  We willen dat ook zij krijgen wat hen toekomt.  Dat ook zij een hoopvolle toekomst tegemoet kunnen gaan.

 

Samen met Robby en zijn vriendjes gaan we drie weken op pad met dit onderwerp. Ga jij met ons mee?

Centraal in dit project staat het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes. Lees er elke week een deel van voor en ga daarna aan de slag met je leerlingen. Je kunt hiervoor kiezen tussen meerdere methodieken. Elke week eindigt met een strofe uit het themalied en een actieve afsluiter.

Ook de kleuters werken drie weken met Robby. In de handleiding voor leerkrachten voorzien we hiervoor per week aangepaste methodieken. Je kunt in de kleuterklas zeker gebruik maken van enkele andere educatieve materialen van Robby: de prentenset die bij deze campagne hoort, het prentenboek ‘Een dag met Robby’ en de Robbypop, die alles wat meer tot leven brengt.

 

 

MATERIAAL

Er is een handleiding voor leerkrachten. Hierin vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, actieve momentjes en leuke weetjes: voor elk wat wils! Deze handleiding kost € 5.

Er is werkmateriaal voor de leerlingen: Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, enz. Dit jaar voorzien we een apart boekje voor de onderbouw (tweede en derde leerjaar), en een boekje voor de bovenbouw (vierde, vijfde en zesde leerjaar). Het materiaal kost € 1per boekje, vanaf 10 exemplaren 90 cent en vanaf 60 exemplaren 75 cent.

Op de cd staat het lied, zowel in een ingezongen als in een instrumentale versie, om het aanleren in de klas te ondersteunen.  Stop je het schijfje in je computer, dan vind je er nog heel wat extra’s op om zelf (in kleur) af te drukken en te gebruiken in de klas! De cd kost €8.

 

Dit materiaal bestellen, meer weten of opmerkingen? Mail naar spoorzes@chiro.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1208