↑ Terug naar Solidariteitsprojecten

Pagina afdrukken

Kuska

kuska - handleiding_cover.indd

Blanca woont in Peru.  Ze woont daar in de prachtige natuur op meer dan 3500 meter hoogte.  Hier is het sowieso een hele uitdaging om boer te worden.  Maar sinds kort is er een nieuwe dreiging.  Grote bedrijven hebben de streek ontdekt, die rijk is aan grondstoffen.  Maar mijnbouw, dat betekent: verlies van grond, geen inspraak, watervervuiling en bovenal een groot watertekort.

Blanca beseft heel goed hoe belangrijk water is en welk gevaar de mijn meebrengt: ‘Wij willen hier geen mijnbouw.  Mijnbouw is heel slecht.  Het vervuilt de natuur.  De aarde huilt omdat ze vernietigd wordt.  Daar waar nu veel struiken staan, zal geen gras meer groeien.  Mijnbouw zal de rivieren vervuilen.  Het zal niet goed gaan met de vissen.  Het kan onze dieren doden.  Rivieren zullen opdrogen.  Zonder water is er geen leven.’

 In ‘Kuska‘ neemt Blanca jou en je leerlingen mee naar haar dorp.  Beleef talloze avonturen en ontdek hoe Blanca en haar vriendjes samen ten strijde trekken tegen de mijnbouw.  Want samen staan ze sterk!

facebook-icoon

Word vriend van Blanca Kuska op Facebook!

 

Materiaal

Handleiding: Centraal in dit project staat het verhaal van Blanca.  Lees er elke week een deel van voor en ga daarna aan de slag met je leerlingen.  Je kunt hiervoor kiezen tussen een korte en een lange methodiek.  Elke week eindigt met een stilvalmoment. De handleiding kost € 5.

cover werkmateriaal onderbouw LSP _verkleind

cover werkmateriaal bovenbouw LSP_verkleindWerkmateriaal leerlingen: Een aantrekkelijk werkboekje in kleur.  In het boekje staan opdrachten die naadloos aansluiten bij het verhaal en de lesmomenten.  Knutseltips en foto’s maken het geheel af. Het werkmateriaal  kost € 1 (vanaf 10 ex. 90 cent – vanaf 60 ex. 75 cent).

Themalied: Je kunt het themalied ‘Samen zijn we meer’ gratis downloaden (zie link onderaan deze pagina).  Elk deel van het verhaal werd in een strofe verwerkt, je kunt je leerlingen dus elke week een stukje aanleren.  Op de campagne-dvd vind je de videoclip van het lied, met ondertitels om mee te zingen.

De downloads bij het project vind je hier.

Dit materiaal bestellen, meer weten, meewerken aan een volgende campagne of opmerkingen? Mail naar spoorzes@chiro.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.spoorzesindeklas.be/?page_id=1079